De ce succesul n-o să-ți aducă fericirea în relații

Ai avut vreodată sentimentul că ești actor? Că indiferent de piesa de teatru cauți să joci aceeași scenă la fel pentru că undeva în trecut ai avut succes în aceeași scenă, cu un public anume?

Dar publicul tău se schimbă de fiecare dată. Și cei cu care joci piesa se schimbă și ei. (Dinamică)

O traumă din trecut sau poate un moment în care am avut succes are o mare influență în astfel de momente. Pentru că inconștient căutăm ori să evităm trauma ori să retrăim succesul dintr-un context sau situație dată. Într-o relație. Sau mai multe.

Când spun succes mă refer la ceva care a funcționat și ne-a împlinit nevoi semnificative ale noastre.

Și atunci deși ne-am schimbat, căutăm inconștient același tip de persoane cu care am trăit trauma. Sau succesul.

Să-ți spun o poveste scurtă:

Ți-a zis profa că ești brânză bună în burduf de câine. Te-ai simțit varză, neputincios, pentru că aveai nevoie să ai încredere în tine. Aveai nevoie de siguranță. Aveai nevoie să simți în putere.

Mai târziu, te faci corporate cu nevoia inconștientă de a-ți demonstra că ești cineva, ca să ai încredere în tine. Atingi toate performanțele, ești premiat și ai sentimentul că în sfârșit ești cineva. Ești puternic. Ai încredere în tine pentru că ai dat rezultate pe care le-ai dovedit. Te simți sigur pe tine.

Ești scos din sistem după care cauți succesul din Corporație și nu-l mai găsești.

De fapt nesiguranța, neputința, lipsa de încredere se manifestă în toate relațiile tale. Cauți (la nivel simbolic) o profă pe care n-o poți satisface indiferent de cât de mult te străduiești și situații în care să-ți demonstrezi că ești diferit de cum ți-a zis profa. Că ești puternic. Sigur pe tine.

Până într-o zi când găsești siguranța adevărată. În tine. Apoi factorii exteriori devin irelevanți. Te simți bine în relații. 

Dacă am avut o traumă, căutăm să evităm să simțim ce-am simțit în timpul traumei. Dacă am avut succes căutăm să retrăim senzația iluzorie pe care am avut-o fără s-o mai găsim.

Eventual succesul caută să compenseze trauma pe care am trăit-o.

Și asta ne face să simțim anxietate, dacă evităm să retrăim o traumă sau frustrare și furie dacă nu putem să retrăim succesul.

De fapt prin noi vrea să se exprime de fiecare dată, indiferent de relație o altă energie (emergență) pe care cel mai des o reprimăm. Motivele țin de experiența noastră timpurie. De relațiile cu persoane semnificative din viața noastră. De valori sociale, exterioare noastre. Care n-au nicio legătură cu ceea ce e în inima, mintea și corpul nostru.

Și astfel trăim conflicte în care nevoi concurente sunt în competiție să fie satisfăcute. Vorbesc aici de unele externe fără nicio legătură cu noi înșine. Și altele interioare. Ce țin strict de universul nostru interior.

Te întreb ce s-ar întâmpla dacă ai putea să-ți aliniezi mintea, inima și dorințele corpului tău? Să ai acest gen de congruență în relațiile tale? În cuplu?

Despre asta vorbesc la Seminarul live 6 CĂI (MULT MAI BUNE) PRIN CARE SĂ-ȚI REZOLVI GESTIONEZI CONFLICTELE DIN RELAȚII CUPLU

  1. Istorie a relațiilor și de ce intrăm natural în postură de abuzat sau abuzator. O să apară și definiția abuzului. O să-ți dai seama când intri în postură de abuzator sau abuzat cu ușurință.
  2. Tipuri de relații, le includ aici și pe cele în care sunt cei mai mulți dintre noi și pe cele către care recomand să tindem.
  3. Legi pe baza cărora funcționează universul relațiilor ca să puteți să înțelegeți de ce repetând aceleași tipare o să aveți același tip de rezultate.
  4. Trei tipare inconștiente de reacție la jocuri de tip abuziv ca să puteți să vă prindeți când le folosiți și de ce genul acesta de reacție păstrează starea existentă de fapte.
  5. 6 tipuri de răspuns și tehnici care întrerup dinamicile toxice ca să puteți să comunicați foarte profund, să vă faceți înțeleși , să fiți conectați, să simțiți împlinire.

E doar pentru cupluri. Am căutat să-l păstrez doar pentru cei care sunt pregătiți acum de o schimbare majoră. Care pot să-și asume în cuplu că au o problemă sau vor mai mult.

Acum mulți ani într-un program în care-l aveam mentor pe Mihai Stănescu mi-a spus el o chestie care m-a frapat atunci. Nu mai rețin exact cuvintele lui dar asta am rămas cu ideea asta:

Vin la coaching cei care au cea mai puțină nevoie de coaching.

E ok să veniți și dacă n-aveți probleme. Dacă doar vreți mai mult în cuplu.

Ca să te înscrii împreună cu partenerul tău de relație click mai jos.

http://ioannicut.ro/seara-de-comunicare-transformationala/

De obicei am locurile ocupate. De data asta nu s-au înghesuit oamenii. Nu știu de ce. Pot doar să fac presupuneri. :) Lucrez cu oricât de puțini sunteți. Inclusiv cu un cuplu.

Ne vedem acolo,

__
Ioan Nicuț, Professional Certified Coach

PS. Dacă nu poți participa e ok. Te rog recomandă acest seminar GRATUIT unui cuplu căruia crezi că i s-ar potrivi.

Uneori când recomandăm lucruri ne punem inconștient într-o postură de superioritate. Ca și cum noi suntem ninja. Și ceilalți sunt… O opțiune este să te uiți la ei ca și cum sunt complet ok.

E suficient să le dai acest link. Sau să pui mâna pe telefon. Să vorbești direct cu unul dintre ei sau de ce nu direct cu amândoi.

Ioan Nicut

Îi ajutăm pe oamenii care au deja succes profesional să se bucure și în relațiile lor personale. Mai repede și mai ușor decât s-ar aștepta.

Click Here to Leave a Comment Below