Ego-ul Tău, De ce Te Împiedică să Evoluezi

Crezi că e posibil ca uneori să ai de câștigat mai mult din situațiile în care te chinuiești decât de cele în care ai fi liniștită?

Am citit în ultima perioadă David Hawkins. Pe lângă abordarea lui, în care s-a devotat descoperirii adevărului (divin), există un nivel de la care percepea el lumea. Un nivel nondualist. Care transcende Universul Cauzal.

Adică pentru efectele din viața ta și a mea există o cauză. El spune că există ceva mai presus de asta. În care lucrurile sunt pentru că pur și simplu sunt. În relația unora cu celelalte. În voia și grația Divină.

Mai spune ceva cu care rezonez foarte mult. Că ceea ce ne împiedică să trecem la nivelul următor, mai întâi la nivel de integritate, ca apoi să transcendem univerul cauzal (cauză – efect) sau dacă vrei dual în care există polarități de tip, bine, rău, adecvat, inadecvat, pasiv, agresiv – da cele pe care le propovăduiesc eu, avem nevoie să transcedem propriul nostru Ego.

Egocentricitatea și narcisismul ego-ului nostru sunt responsabile de 90% din problemele pe care le trăim.

Am spus acum multă vreme într-unul din mailurile mele sau poate într-o prezentare liberă că cea mai mare parte din viața mea, am fost o victimă profesionistă. Pentru că aveam mari beneficii din asta. Era ca și cum eram dependent de a mă chinui. De a-mi fi greu.

Asta m-a împiedicat să obțin pace interioară. Să mă bucur de succes. De împlinire. De dragostea, acceptarea și recunoașterea mea. Pentru că aș fi vrut să le obțin din exterior. De la niște oameni care n-ar fi avut niciun beneficiu să mi le dea. Pentru că nu le aveau nici ei. Sau poate pur și simplu pentru că altceva era important pentru ei.

De vreo câțiva ani mă simt mult mai bine. Simt că am trecut de un prag în care am dobândit o liniște și o încredere pe care mă pot baza. Indiferent de situație.

Crezi că ai putea fi și tu dependentă de a te chinui?

Dacă ești cum eram eu, te hrănește mai degrabă satisfacția izvorâtă din suferință, din chinuială, din faptul că îți era greu, că te puteai văita și plânge la alții.

Am observat că cei mai mulți oameni caută să-i corecteze pe alții prin constrângere. E ca și cum ai noștri ne băteau pe noi să ne facă mai buni.

Nu ai cum să devii mai bună decât ai fost ieri fiind aspră cu tine. Ai nevoie să te iubești. Să ai grijă de tine.

Când cineva are un comportament diferit de cel pe care-l aștepți, poți să-l constrângi și ai să obții efectul invers celui pe care ți-l dorești.

^^^ Citește asta de câteva ori. Și încă o dată.

Cu alte cuvinte: N-ai să te poți niciodată să te schimbi dacă te biciuiești și ești aspră cu tine.

Ca să poți să te schimbi ai nevoie în primul rând să accepți că ai o problemă. Și să te IUBEȘTI așa cum ești.

Din povestea de azi reține 2 aspecte ca să treci la nivelul următor în relațiile tale esențiale:

  1. Ca să găsești o soluție nouă ai nevoie să accepți că acum ai o problemă
  2. Ca să schimbi ceva la tine n-o poți face prin constrângere biciuiundu-te. Mai degrabă ai nevoie să te accepți. Să te iubești.

Dacă ceea ce ți-am povestit aici ți-a fost util, ar putea să-ți fie utilă și participarea la Atelierul meu de Transformare și Detox de Relații.

Sâmbătă, 14 mai, o să fac un nou atelier din seria 7 Strategii de Comunicare, pentru Transformarea Relațiilor Tale Esențiale.

Dacă poți să accepți că ai o problemă în comunicarea din relațiile tale esențiale, și vrei să începi să ai grijă de tine și să te iubești, te aștept cu drag.

Click pe link pentru mai multe detalii.

http://ioannicut.ro/7-strategii-de-comunicare-prin-care-sa-ti-transformi-relatiile-esentiale/

Ioan Nicuț

PS. E ok să găsești oricâte motive să nu participi. Nu pot să te ajut până când tu nu accepți că ai nevoie de ajutor.

Repet. Dacă demonizăm un aspect la noi sau la alții n-o să reușim să-l schimbăm. Ba dimpotrivă o să-l întărim.

Ești ok indiferent de decizia pe care o iei.

Ioan Nicut

Îi ajutăm pe oamenii care au deja succes profesional să se bucure și în relațiile lor personale. Mai repede și mai ușor decât s-ar aștepta.

Click Here to Leave a Comment Below