Ți-e frică de succes? Avem ceva pentru tine

Era o vreme când scriam foarte des. Scriam foarte ușor pentru că voiam sau nu îmi propusesem să scriu o poveste pe săptămână. Ultima vreme scriu mai rar. Mi-e greu să recunosc că ultimul an deși mi-a adus cea mai multă împlinire pe cât de bun a fost pe-atât de încercat m-am simțit. A fost un an de trecere de la o lipsă de integritate față de mine la a fi onest față de mine.

Uneori deși suntem onești față de ceilalți uităm să fim onești față de noi înșine. Încetăm să ne respectăm pe noi continuând să fim în relații toxice de toate felurile: personale sau profesionale chiar dacă în fiecare secundă undeva în adâncul inimii sau sufletului știm că ne mințim pe noi înșine.

Pentru mine e clar că deși putem foarte multe de unii singuri, avem nevoie de cele mai multe ori de alții din exterior să ne observe acele puncte oarbe de care nu știm că nu știm. Din lucrările lui Ken Wilber am găsit confirmarea că pentru performanță și armonie avem nevoie să ne dezvoltăm pe mai multe direcții.

Conform cu ceea ce am învățat din Ken Wilber am ales să dezvolt mai multe aspecte. De exemplu pentru imaginea mea de succes am ales să am un coach de imagine prin cei de la Men Style Guide unde învăț să mă îmbrac ca un gentleman.

Merg la propria terapie de autocunoaștere și vindecare a trecutului meu un proces pe care l-am început de aproximativ cinci ani, ultimii trei ani au fost mai intenși. Pentru Sigla site-ului de-acum de mai sus am am apelat la un coach de scris anume la Paul Dumitru care mi-ascultă poveștile și le surprinde esența ca să le pună într-o pictură. Asta îmi dă o perspectivă.

Lucrez și cu un coach așa cum sunt și eu de la școala unde m-am format în coaching care mă ajută să îmi duc viața și practica mea de coaching la nivelul următor de integritate. Am și un consultant strategic cu care îmi desenez strategiile care mă pot duce la nivelul următor de prosperitate.  Când m-am îndoit că abilitățile mele de coaching pot să-i ajute pe clienții mei am apelat la coachul Mihai Stănescu pentru supervizare.

Ideea e că doar cineva din exterior poate să-ți vadă petele oarbe și împreună cu ea sau el poți să mergi la nivelul următor.

Am și un coach pentru activitatea mea fizică. Mă duc și la sală de două sau trei ori pe săptămână. Ultima oară când am fost mi-am pus greutăți pe bară pentru un exercițiu nou pe care l-am făcut confortabil. Atunci coachul meu Adrian, un tip care ca și ceilalți crede mult în mine, a venit și mi-a pus o greutate de patru ori mai mare. Am protestat spunând din toți rărunchii că nu pot că sigur e imposibil să pot să fac exercițiul.

Am avut totuși un moment de îndoială când m-am întrebat. Cum ar fi dacă pot și limita e doar în mintea mea? Cum ar fi să pot fără să știu asta? Haide să dau ce am mai bun. Am avut surpriza să pot să-l fac și-atunci am avut o revelație:

Nici nu știm cât de puternici suntem. Probabil că ne e frică și să aflăm. O colegă coach Laura Gabriela Mocanu a venit cu un comentariu care mi-a plăcut:

Frica de succes își spune cuvântul. Așa că amânăm succesul pentru o zi care nu mai vine, trăind o viata care nu ne reflectă visele si ambițiile.

Putem trăi o viață care să ne reflecte visele și ambițiile.

Ce ai nevoie să faci ca să îți aduci succes în viață?

Ioan Nicut

Îi ajutăm pe oamenii care au deja succes profesional să se bucure și în relațiile lor personale. Mai repede și mai ușor decât s-ar aștepta.

Click Here to Leave a Comment Below