≡ Menu
Ioan Nicuț

Ți-e frică de succes? Avem ceva pentru tine

Era o vreme când scriam foarte des. Scriam foarte ușor pentru că voiam sau nu îmi propusesem să scriu o poveste pe săptămână. Ultima vreme scriu mai rar. Mi-e greu să recunosc că ultimul an deși mi-a adus cea mai multă împlinire pe cât de bun a fost pe-atât de încercat m-am simțit. A fost un an de trecere de la o lipsă de integritate față de mine la a fi onest față de mine.

Uneori deși suntem onești față de ceilalți uităm să fim onești față de noi înșine. Încetăm să ne respectăm pe noi continuând să fim în relații toxice de toate felurile: personale sau profesionale chiar dacă în fiecare secundă undeva în adâncul inimii sau sufletului știm că ne mințim pe noi înșine.

Pentru mine e clar că deși putem foarte multe de unii singuri, avem nevoie de cele mai multe ori de alții din exterior să ne observe acele puncte oarbe de care nu știm că nu știm. Din lucrările lui Ken Wilber am găsit confirmarea că pentru performanță și armonie avem nevoie să ne dezvoltăm pe mai multe direcții.

Conform cu ceea ce am învățat din Ken Wilber am ales să dezvolt mai multe aspecte. De exemplu pentru imaginea mea de succes am ales să am un coach de imagine prin cei de la Men Style Guide unde învăț să mă îmbrac ca un gentleman.

Merg la propria terapie de autocunoaștere și vindecare a trecutului meu un proces pe care l-am început de aproximativ cinci ani, ultimii trei ani au fost mai intenși. Pentru Sigla site-ului de-acum de mai sus am am apelat la un coach de scris anume la Paul Dumitru care mi-ascultă poveștile și le surprinde esența ca să le pună într-o pictură. Asta îmi dă o perspectivă.

Lucrez și cu un coach așa cum sunt și eu de la școala unde m-am format în coaching care mă ajută să îmi duc viața și practica mea de coaching la nivelul următor de integritate. Am și un consultant strategic cu care îmi desenez strategiile care mă pot duce la nivelul următor de prosperitate.  Când m-am îndoit că abilitățile mele de coaching pot să-i ajute pe clienții mei am apelat la coachul Mihai Stănescu pentru supervizare.

Ideea e că doar cineva din exterior poate să-ți vadă petele oarbe și împreună cu ea sau el poți să mergi la nivelul următor.

Am și un coach pentru activitatea mea fizică. Mă duc și la sală de două sau trei ori pe săptămână. Ultima oară când am fost mi-am pus greutăți pe bară pentru un exercițiu nou pe care l-am făcut confortabil. Atunci coachul meu Adrian, un tip care ca și ceilalți crede mult în mine, a venit și mi-a pus o greutate de patru ori mai mare. Am protestat spunând din toți rărunchii că nu pot că sigur e imposibil să pot să fac exercițiul.

Am avut totuși un moment de îndoială când m-am întrebat. Cum ar fi dacă pot și limita e doar în mintea mea? Cum ar fi să pot fără să știu asta? Haide să dau ce am mai bun. Am avut surpriza să pot să-l fac și-atunci am avut o revelație:

Nici nu știm cât de puternici suntem. Probabil că ne e frică și să aflăm. O colegă coach Laura Gabriela Mocanu a venit cu un comentariu care mi-a plăcut:

Frica de succes își spune cuvântul. Așa că amânăm succesul pentru o zi care nu mai vine, trăind o viata care nu ne reflectă visele si ambițiile.

Putem trăi o viață care să ne reflecte visele și ambițiile.

Ce ai nevoie să faci ca să îți aduci succes în viață?

Am scris acest articol pentru că mă întâlnesc în viața de zi cu zi în companii sau în afara lor cu oameni femei și bărbați care au dificultăți când ceilalți îi judecă pe ei, acțiuni, comportamente sau rezultate ale lor având relații toxice cu colegi, șefi, parteneri, soți, soții, copii, părinți. Și eu am fost unul dintre aceste persoane și de aceea vreau să contribui ca acești oameni să-și găsească o postură asertivă care să-i servească mai bine pe ei în timp ce îi respectă și pe ceilalți.

De aceea m-am hotărât să scriu aceste articole, să ofer gratuit genul acesta de îndrumare. Mai mult decât atât vreau să-ți ofer ceva pe care eu îl percep foarte valoros, ceva ce poate ajuta.

Dacă ești una dintre persoanele care se confruntă cu această problemă și te-ai decis cu adevărat să faci ceva să oprești această durere, să începi să trăiești în respect față de tine și ceilalți te respectă, integritate, egalitate cu celălalt, te simți entuziasmat și energizat, îți ofer o consultație de 30 de minute unu la unu la telefon, să ajungem la rădăcina problemei, să te asist să faci un plan care să te ajute să ajungi la rezultatele pe care ți le dorești.

Această consultație este absolut gratuită și iată cum te va ajuta:

 • Vom merge direct la rădăcina problemei tale și asta te va ajuta să ai claritate în situația ta
 • Vom căuta să vedem să care sunt acele lucruri care te țin pe loc și cum să scapi de ele
 • Vom crea un plan de acțiune care să te ajute să mergi înainte și să obții rezultate

Acesta nu este sub nicio formă o formă deghizată de a vinde ceva. Aceasta este pur și simplu contribuția mea pentru cei care au nevoie să fie ei înșiși și să rezolve problema.

Dacă ceea ce ai primit este util și de valoare, îți place, putem discuta despre posibilitatea de a lucra împreună, dar te asigur că vreau să ofer ce am mai bun în această convorbire fără nicio obligație.

Ca să aplici la sesiunea consultativă unu la unu cu mine completează câmpurile de mai jos și apasă butonul Mă înscriu.

Confidențialitatea este o chestiune de Respect, Etică și Profesionalism

3 comments… add one

 • Felicitari ptr acest material!

 • Am observat ca atunci cand am parte de o mare dezamagire ma impulsonez si fac lucruri extraordinare, pe care nu aveam curaj sa le fac inainte.

  • Ioan Nicut

   Servus Florentina și mersi pentru comentariu. E primul comentariu de când m-am mutat pe noul blog… :)

   Aud că ai nevoie să fii dezamăgită ca să faci lucruri extraordinare pe care nu aveai curajul să le faci înainte… Cum e de fapt?

Leave a Comment