Umadu și Pator – cele două personalități ale evoluției umane

Nu te gândi că personalitățile ăstea două au aruncat cu bombe sau că au avut discursuri despre libertate în fața a sute de mii de oameni.

Nu te gândii că personalitățile ăstea au câștigat războaie sau că au inventat soluții chimice care să distrugă lumea.

Nu te gândi la absolut nimic și dă-mi voie să-ți spun o poveste.

Umadu și Pator erau frați gemeni. S-au născut în aceeași zi, pe data de 10 august. Anul e irelevant, însă ziua de 10 august consider-o importantă pentru sfârșitul poveștii.

Și încă din prima lor zi de naștere, părinții au putut observa o diferență între ei. Umadu plângea într-una, iar Pator era mai liniștit ca niciodată. Și cu cât Umadu plângea mai mult, cu atât Pator părea mai calm și puteai spune că-i precum un înger.

Câțiva ani mai târziu, copii fiind, Umadu era copilul ăla agitat care părea să aibă mereu o supradoză de zahăr în creier. Pe când Pator era relaxat și părea că meditează mereu asupra lucrurilor din jurul lui. În cazul lui Umadu totul părea să fie normal vârstei lui, însă Pator era fratele matur.

Mai târziu, în perioada adolescenței, Umadu era fratele rebel căruia nu-i păsa de educație și se ducea mereu la petreceri. Îi plăcea să socializeze, să cunoască lume nouă și să mai facă câte o mică „învârteală”.

Pator era foarte liniștit și era mereu cu nasul în cărți. Puteai să-l consideri o fire timidă, având în vedere că vorbea prea puțin, iar ideile sale erau mereu scoase pe jumătate de gură.

Și toată diferența aceasta a durat până la bătrânețe.

Mereu cei doi erau la poluri opuse, însă atunci când erau împreună, erau cea mai bună echipă.

Trecuți de adolescență și ajunși pe băncile facultății, informațiile preluate din cărți de către Pator și capacitatea de a socializa cu oamenii a lui Umadu i-au transformat pe cei doi într-o echipă de succes. Au reușit să înființeze zeci de companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro și, pentru mai mult de 20 de ani, au fost în istoria omenirii.

Totul până când Umadu, datorită firii sale rebele, a avut un accident la vârsta de 48 de ani. Omul era înnebunit după cursele cu mașini și se întrecea adesea cu prietenii săi. Însă, din cauza adrenalinei, a accelerat prea mult, a pierdut controlul volanului și a murit.

Acel moment a fost ultimul moment din viața lui Umadu. Însă, totodată, Pator urma să se stingă treptat.

Din acel moment afacerile au început să meargă prost, iar Pator se întorcea din ce în ce mai mult în carapacea cu care fusese obișnuit. Așadar, n-a fost nevoie de mai mult de 1 an pentru ca tot imperiul celor doi să se prăbușească și nimeni să nu mai știe nimic de ei.

Separat erau niște personalități obișnuite, poate chiar auto-distrugătoare. Însă, împreună erau o echipă de nota 10.

Cum, nu ai auzit niciodată de Umadu și Pator?

Așa cum am spus, cei doi sunt două personalități ale evoluției umane. Sunt două personalități ale evoluției tale. Sunt două personalități ale tale.

Sunt sigur că ai avut momente în care ai fost rebel și momente în care ai fost timid. Sunt sigur că ai avut momente de succes și momente de eșec.

Însă, în viață nu e vorba de succes și eșec, sau de rebeliune și timiditate. E vorba de echilibru.

Pentru că toate cele 4 elemente menționate mai sus sunt elemente dinamice, mereu în mișcare. Succesul îl poți avea pentru 10 minute, o oră sau un an. Același lucru se întâmplă și cu eșecul.

În schimb, starea de echilibru este una care poate dura la nesfârșit.

Care personalitate este mai puternică? Umadu sau Pator?

Este posibil ca, în cazul tău, să fie vizibilă o personalitate mai mult decât alta. Este posibil să fii mai rebel și să fii mereu în contact cu oamenii, să ai mulți prieteni.

Oricum ai fi, nu te schimba!

Însă, îți recomand să nu ignori cealaltă personalitate. Nu ignora latura care te ține pe loc și te face să te meditezi. Folosește-te de ea pentru că te va ajuta să te dezvolți.

De ce 10 august?

10 august reprezintă ziua mea de naștere. Umadu și Pator sunt cele mai puternice personalități ale mele. Și consider că data de 10 august este la fel de importantă precum cele două personalități.

Nu cred în numerologie sau astrologie. Însă consider că motivul pentru care sunt printre cei care mă înconjoară este unul important. Ei au nevoie de mine, iar eu trebuie să-mi folosesc cele două personalități, în egală măsură, pentru a-i ajuta.

Dacă alegi o extremă, vei fi nefericit

Am inventat acea poveste de mai sus pentru a încerca să te fac să înțelegi că ai nevoie de echilibru în viață.

Așa cum Umadu și Pator aveau nevoie unul de celălalt, la fel și tu ai nevoie de amândoi.

Starea de echilibru despre care vorbește toată lumea ar fi egală cu zero, nesemnificativă, dacă nu ar fi raportată la furie și iubire, la inteligență și prostie.

Starea de echilibru nu înseamnă a te poziționa între ele, ci înseamnă a le înțelege și a le accepta, astfel încât să le poți folosi pentru a te ajuta pe tine și pe ceilalți.

Ce-i de făcut?

Consider că articolul meu ar fi egal cu zero și povestea ar rămâne doar o poveste, dacă nu ți-aș oferi și o parte practică prin care să atingi echilibrul.

Așadar, îți recomand un exercițiu care sună în felul următor.

Uită că există fericire și uită că există tristețe. Uită că există succese și uită că există eșecuri.

Pentru fiecare lucru pe care dorești să-l faci, pune în paranteza felul în care dorești să te simți pe întreaga activitate desfășurată către obținerea lui.

Uite câteva exemple:

/1 Îmi doresc să alerg 1000 de km anul acesta (zâmbesc la fiecare kilometru și mă simt bine);

/2 Îmi doresc să scriu o carte (beau un ceai de fiecare dată când scriu și sunt relaxat).

Pune în practică acum. Cititul este irelevant fără practică.


David Mitran - Coach pentru atingerea obiectivelorDespre autor: Fiind interesat de potențialul uman și de capacitatea oamenilor de a-și schimba perspectivele, David te poate ajuta să faci o schimbare în viața ta sau să îți transformi pasiunea într-un business.

Website autor: http://davidmitran.ro

David Mitran

Fiind interesat de potențialul uman și de capacitatea oamenilor de a-și schimba perspectivele, David te poate ajuta să faci o schimbare în viața ta sau să îți transformi pasiunea într-un business. Găsești mai multe despre David pe blogul său http://davidmitran.ro

Click Here to Leave a Comment Below